Βία και εγκληματικότητα - Αλεξόπουλος Δ.; Αποσκίτης Α.; Αρβανίτης Γ.; Γιάτσιος Γ (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Η συγκεκριμένη εργασία εστιάζει στην αυξημένη παραβατικότητα των νέων. Για την παρατήρηση, τη διαπίστωση και την προσέγγιση του φαινομένου αξιοποιούνται επιστημονικές μελέτες, συνεντεύξεις ειδικών και πορίσματα ερευνών ανάμεσα στους ανθρώπους που βιώνουν εντονότερα τη νεανική παραβατικότητα, τους ίδιους τους νέους. Η ιδέα και η πρότασή μας για την καταπολέμηση της επιζήμιας αυτής κοινωνικής συμπεριφοράς περιστρέφεται γύρω από τη φράση: «Όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».