THE LINE CITY - Μαυρουδής Γιώργος; Μπαλάτσας Άγγελος (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Στην εργασία μας θα παρουσιάσουμε την «The Line City» , η οποία θεωρείται ότι θα είναι η πόλη του μέλλοντος. Για να δημιουργήσουμε την εργασία μας συλλέξαμε πληροφορίες από έγκυρες ιστοσελίδες του διαδικτύου. Ο λόγος δημιουργίας αυτής της πόλης είναι ότι οι σημερινές πόλεις της Σαουδικής Αραβίας κοντεύουν να φτάσουν σε σημείο υπερπληθυσμού. Αρχικά θα περιγράψουμε πώς θα είναι η πόλη αυτή και έπειτα θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα της κατασκευής της, καθώς και τις διαφορές της με τις πόλεις του σήμερα, οι οποίες δεν είναι τόσο εξελιγμένες. Κάποια από τα πλεονεκτήματα αυτά είναι η αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η γρήγορη μετακίνηση, η κάθετη αστικοποίηση.