Διερεύνηση μεταψηφιδώσεων και ισομετριών με το μαθηματικό παιχνίδι Wizzle - Ανθοπούλου Βασιλεία; Ασημακόπουλος Γεώργιος; Γάσπαρης Γεώργιος; Γεωργιάδης Μάριος; Γουνοπούλου Μυρτώ; Καρυπίδης Μάριος; Κουτράκης Παρασκευάς; Μουτούδη Δέσποινα; Παπαβασιλείου Σόνια; Πειστικού Φανή; Φωτιάδης Αναστάσιος; Χώρη Αικατερίνη; et al. (Open Schools Journal for Open Science, 2025)
Οι συμμετρίες παίζουν σημαντικό ρόλο στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον καθώς και στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και λειτουργεί ο άνθρωπος και βρίσκονται στο παρασκήνιο και στο υπόβαθρο της γεωμετρικής σκέψης. Τα Wizzle είναι μαθηματικά παιχνίδια που οπτικοποιούν τις συμμετρίες και πιο συγκεκριμένα τις μαθηματικές ιδέες των ισομετριών και των ψηφιδώσεων. Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας χρησιμοποιούμε ένα μοντέλο του μαθηματικού παιχνιδιού Wizzle για να διερευνήσουμε τις μεταψηφίδες και τις μεταψηφιδώσεις της ομάδας συμμετρίας p4 και τις ισομετρίες που υλοποιούνται σε αυτές τις μεταψηφιδώσεις.