ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΛΑΡΩΝ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (PYTHON) - Sha, Moyuyan (Alisa); Ξαρχάκου Μελίνα; Επιβλέπουσα εκπαιδευτικός Καψή Θέμις (Open Schools Journal for Open Science, 2025)
Η παρούσα εργασία αφορά στην εφαρμογή πιθανοτήτων και στατιστικής για τη μελέτη του πληθυσμού συγκεκριμένου πτηνού του Αιγαίου. Η εργασία αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος συλλέγονται δεδομένα για τον πληθυσμό, κατασκευάζεται η συνάρτηση πιθανότητας και με χρήση τεχνολογίας (Python) γίνεται προσέγγιση της συνάρτησης κατανομής. Στο δεύτερο μέρος συλλέγονται δεδομένα σχετικά με την προσέλευση τουριστών και συγκρίνονται με τον πληθυσμό των πτηνών ώστε να υπολογιστεί ο συντελεστής συσχέτισης. Για μεγαλύτερη ακρίβεια και εγκυρότητα, η μελέτη πρέπει να ενισχυθεί με περισσότερα δεδομένα από διαφορετικά νησιά και χρονικές περιόδους. Η παρούσα ανάλυση περιορίζεται από το μικρό μέγεθος δείγματος, γεγονός που πρέπει να αναφερθεί ως περιορισμός.