Erasmus+: H επιστήμη μέσα από τα πειράματα στην Ευρώπη - Κωνσταντίνος, Ξυλόπορτας; Ζωγοπούλου, Γεωργία; Ελευθερία, Καμπόλη; Κοκόλης, Αθανάσιος; Μπουντά, Αλκμήνη; Παπούλια, Αντωνία (Open Schools Journal for Open Science, 2019)
Στις μέρες μας, οι φυσικές επιστήμες αποτελούν βασική συνιστώσα στην εκπαίδευση όλων των χωρών με «κοινή γλώσσα» τον πειραματισμό. Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+, με συμμαθητές μας από άλλες πέντε χώρες (Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία) πειραματιζόμαστε και ανταλλάσσουμε τις δραστηριότητές μας πάνω σε διάφορες θεματικές. Στην παρούσα δράση ασχοληθήκαμε με το νερό και με απλά ευχάριστα πειράματα δείξαμε τη λειτουργία της κούπας του Πυθαγόρα και πώς κατασκευάζεται καθώς και την κατασκευή ενός απλού λειτουργικού φίλτρου απορρύπανσης του νερού. Επίσης πειραματιστήκαμε με το υδρορομπότ του σχολείου μας. Τέλος επισκεφθήκαμε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και πραγματοποιήσαμε πειράματα ποιοτικής ανάλυσης και ανάλυσης θρεπτικών χαρακτηριστικών του νερού. Τα πειράματα, το θεωρητικό τους υπόβαθρο, η εκτέλεσή τους καθώς και τα συμπεράσματα που προκύπτουν παρουσιάζονται σ΄αυτή την εργασία.