Τα ξαδέρφια της...Γης! - Μπαλή, Ευγενία; Κοκόλης, Αθανάσιος; Παπούλια, Αντωνία-Κλεοπάτρα (Open Schools Journal for Open Science, 2019)
Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος προσπαθούσε να λύσει τα μυστήρια του σύμπαντος. Παρατηρώντας τα άστρα και τους πλανήτες, έφτασε σε κάποιες ανακαλύψεις που βοήθησαν στην επίλυση κάποιων από αυτών των μυστηρίων (Εικόνα 1). Ένα από αυτά τα μυστήρια είναι και η εύρεση εξωπλανητών, παρεμφερών με την Γη, στους οποίους στο μέλλον μπορεί να είναι δυνατόν να κατοικίσουν οι άνθρωποι. Διάφοροι αξιόλογοι επιστήμονες και ερευνητικοί οργανισμοί (λ.χ. NASA) έχουν ανακαλύψει ένα πλήθος πιθανά κατοικήσιμων εξωπλανητών, βάσει παρατηρήσεων πολλών χρόνων. Στην παρούσα εργασία θα αναφερθούν 3 από αυτούς, οι οποίοι κατά την κρίση μας, είναι οι πιο σημαντικοί