Χρήση και Ασφάλεια Διαδικτύου - Πετράκη, Ευθυμία; Παπαϊωάννου, Βασιλική; Μουρατίδου, Βασιλική (Open Schools Journal for Open Science, 2019)
Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η χρήση του διαδικτύου στους  μαθητές της Α, Β, Γ  Γυμνασίου σε κεντρικό Γυμνάσιο της πόλης του Αγρινίου. Διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο κλειστού τύπου και τα ερευνητικά ερωτήματα  αφορούσαν την ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα, τις ώρες ενασχόλησης  των εφήβων στο διαδίκτυο, την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τον εκφοβισμό μέσου διαδικτύου, τον τρόπο πρόσβασής τους, την ηλικία έναρξης χρήσης του διαδικτύου  και τις δραστηριότητές τους. Η μέθοδος της έρευνας είναι η εμπειρική .Διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο κλειστού τύπου από  το Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο 2017.Τα  αποτελέσματα της έρευνας αναλύθηκαν με απώτερο σκοπό να προταθούν λύσεις αντιμετώπισης προς ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα.