Διδάσκοντας την κίνηση μέσα από την εξέλιξη της Φυσικής - Ανδρεαδέλλης, Μιχάλης; Κατηφόρη, Αναστασία; Κομινάτος-Γεννατάς, Γεώργιος; Μελέτης, Εμμανουήλ; Μπάρτζη, Χαρίκλεια-Ειρήνη; Ανδρεαδέλλης, Μιχαήλ; Αρβανίτης, Παύλος (Open Schools Journal for Open Science, 2019)
Στη παρούσα εργασία θα μελετήσουμε από τη βιβλιογραφία την εξέλιξη των εννοιών που περιγράφουν και των θεωριών που ερμηνεύουν  την κίνηση των σωμάτων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα πλαισιωμένη με την αντίστοιχη πειραματική διαδικασία. Θα προσεγγίσουμε το επιστημονικό αντικείμενο ολιστικά ακολουθώντας όχι μόνο τη δια-χρονική εξέλιξή του αλλά και διερευνώντας παράλληλα τους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την καθημερινότητα των επιστημόνων και διαμορφώνουν τις διανοητικές διεργασίες που απαιτούνται για τις επιστημονικές κατακτήσεις της κάθε εποχής. Επίσης θα προσεγγίσουμε τις αντίστοιχες έννοιες μέσα από το πείραμα, κατασκευάζοντας οι ίδιοι τις πειραματικές διατάξεις δίνοντάς μας την ευκαιρία να αναπτύξουμε δεξιότητες στις κατασκευές και να διατυπώσουμε ιδέες και προτάσεις προσομοίωσης.