Γονιδιακές μεταλλάξεις και εξέλιξη - Αυγενάκη, Ελένη; Ντρουμπογιάννη, Αλεξάνδρα (Open Schools Journal for Open Science, 2020)
Στην παρούσα εργασία εξετάζονται δύο επιμέρους ερευνητικά ερωτήματα που αφορούν αφενός στους παράγοντες και μηχανισμούς γένεσης μεταλλάξεων στον άνθρωπο, και αφετέρου στη συνεισφορά των μεταλλάξεων στην αύξηση της γενετικής ποικιλομορφίας στο ανθρώπινο είδος. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν προέκυψαν με βιβλιογραφική επισκόπηση σχετικών ερευνών εξασφαλίζοντας σημαντικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην απάντηση των δύο προηγούμενων ερευνητικών ερωτημάτων, όσο και στην τεκμηρίωση της συζήτησης σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό ή όχι των μεταλλάξεων ως αναγκαστικά επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία.