Μελέτη διαφόρων χαρακτηριστικών του προσώπου και σύγκριση ανάμεσα στα δύο φύλα - Βιλτανιώτη, Βασιλική; Γερανοπούλου, Μαργαρίτα; Γεωργοπούλου, Πηνελόπη; Γιαννακούρος, Αλέξης; Πατέλης, Νικόλας; Σιδέρη, Νεφέλη; Χαρούλα, Μαρίνου (Open Schools Journal for Open Science, 2020)
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η εφαρμογή στατιστικών μεθόδων για την ανάλυση και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την παρουσία φυλετικού διμορφισμού σε μετρικά χαρακτηριστικά του προσώπου σε μαθητές Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Στους υπό μελέτη μαθητές θα μετρηθούν αποστάσεις του προσώπου με τη χρήση ανθρωπομετρικών εργαλείων καθώς και θα ψηφιοποιηθούν αναφορικά σημεία μέσω φωτογραφικής απεικόνισης, τα οποία θα εκφράζουν το σχήμα του προσώπου. Εν συνεχεία, με τη χρήση περιγραφικής στατιστικής ανάλυσης θα πραγματοποιηθεί σύγκριση στο μέγεθος και στο σχήμα του προσώπου μεταξύ των δύο φύλων. Τα αποτελέσματα θα συζητηθούν στο πλαίσιο της υφιστάμενης διεθνούς βιβλιογραφίας.