Πώς επιδρούν τα διαφορετικά είδη μουσικής στους καρδιακούς παλμούς του ανθρώπου, κατά τη διάρκεια ήπιας άσκησης; - Ρίτσας, Αθανάσιος; Σεσέρι, Κωνσταντίνα; Σταμπουλίδου, Θωμαή; Τσακίρης, Κωνσταντίνος; Γρηγοριάδου, Κυριακή; Μιχαηλίδης, Νικόλαος (Open Schools Journal for Open Science, 2020)
Σήμερα υπάρχει μια ποικιλία επιστημονικών ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν ως κεντρικό θέμα την επίδραση της μουσικής στον ανθρώπινο οργανισμό και γενικότερα, σε κάθε πτυχή της ζωής του. Με αφορμή το ενδιαφέρον μας για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και την ιδιαίτερη αγάπη μας για την Μουσική, επιλέξαμε να ερευνήσουμε πώς επιδρούν τα διαφορετικά είδη μουσικής στους καρδιακούς παλμούς του ανθρώπου, κατά την διάρκεια ήπιας άσκησης; Το ερευνητικό μέρος περιλαμβάνει την οργάνωση και την πραγματοποίηση του πειράματος πάνω στο οποίο βασίζεται η έρευνά μας, καθώς και στην ανάλυση των αποτελεσμάτων του πειράματος. Για κάθε συμμετέχοντα έγιναν τρεις διαφορετικές μετρήσεις των παλμών του, σε κατάσταση ηρεμίας, σε ηρεμία ακούγοντας διαφορετικά είδη μουσικής και σε ήπια άσκηση ακούγοντας τα ίδια είδη μουσικής. Από την επεξεργασία των δεδομένων της εργασίας μας, προκύπτει ότι οι καρδιακοί παλμοί του ανθρώπου αυξάνονται, όταν αυτός ακούει Metal μουσική, τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και στη διάρκεια ήπιας άσκησης.