Γενετική Επιδημιολογία: Μελέτη πληθυσμών και αίτια εκδήλωσης ασθενειών - Ζευαρίδης, Αθανασιος (Open Schools Journal for Open Science, 2022)
Η μελέτη του ανθρώπινου γονιδιώματος, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σύνδεση διαφόρων ασθενειών με τον γονότυπο και ακολούθως να βρεθούν μέσα ανίχνευσης και δυνητικής θεραπείας τέτοιων νοσημάτων είναι, αδιαμφισβήτητα, μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές της βιολογίας στις ιατρικές επιστήμες και πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο. Στόχος του παραπάνω άρθρου είναι η παρουσίαση των θεωρητικών βάσεων του αντικειμένου της Γενετικής Επιδημιολογίας, με τη χρήση ποικίλων παραδειγμάτων μελέτης πληθυσμού, αξιοποιώντας θεμελιώδεις γνώσεις μαθηματικών και στατιστικής, αλλά και γενετικής βιολογίας σχετικές με τις ιδιότητες του ανθρώπινου γενετικού υλικού.