Εισαγωγή στην εγκληματολογία - Οικονομόπουλος, Ιωάννης-Στυλιανός (Open Schools Journal for Open Science, 2022)
Η παρούσα εργασία αναλύει όλες τις πτυχές του αντικειμένου της εγκληματολογίας, ονομαστικά το έργο ενός εγκληματολόγου, το έγκλημα και οι μορφές του καθώς και τα χαρακτηριστικά του εγκληματικού προφίλ Ο λόγος που επέλεξα την ανάλυση των πτυχών της εγκληματολογίας είναι γιατί εντάσσεται στα ενδιαφέροντα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, καθώς με ενδιαφέρει η νομική επιστήμη και η μελέτη της εγκληματολογίας ως έναν μεγάλο κλάδο του τομέα αυτού μπορεί να προσφέρει χρήσιμες γνώσεις για την εγκληματική πράξη καθώς και για τον πομπό και τον δέκτη της.