Συνδιαμορφώνοντας ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (RAYUELA) - Παντελιάδη , Αγγελική; Παναγωγιαννόπουλος , Γιώργος; Παυλίδης , Λεωνίδας; Παπαδάκη , Μαριτίνα; Παπαντωνάκης , Νικόλας (Open Schools Journal for Open Science, 2022)
Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying) είναι μια μορφή εκφοβισμού που φαίνεται να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Σε συνεργασία με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του σχολείου μας, συνδιαμορφώσαμε ένα εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι, το RAYELA, που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμο. Η ομάδα μας πρότεινε αλλαγές και προσθήκες σε δύο άξονες: σχετικά με τα σενάρια του παιχνιδιού και σχετικά με την διεπαφή (interface) του παιχνιδιού, ώστε να είναι πιο ενδιαφέρον για τους έφηβους χρήστες.