ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ - Πλατάνια, Πένυ; Μαστοράκη , Αγγελίνα (Open Schools Journal for Open Science, 2022)
Ζούμε σε μια εποχή τεχνοκρατική που οι μηχανές αντικαθιστούν τις ανθρώπινες υπάρξεις. Οι ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι γίνονται υποκατάστατα της σκέψης και της κρίσης. Οι αξίες, τα ιδανικά και οι ιδέες ξεθωριάζουν, ενώ η καλλιέργεια του πνεύματος καθίσταται επιφανειακή. Ο σύγχρονος “υλικός” πολιτισμός και τα πρότυπα που προωθεί εξαπατούν τον άνθρωπο σε σε μια υλιστική θεώρηση της ζωής. Παρόλα αυτά η σύγχρονη ελληνική κοινωνία δεν παύει να έχει ομοιότητες με το παρελθόν. Ίσως όχι πολλές, ίσως όχι ευδιάκριτες. Ίσως, πλέον, ήρθε η ώρα για μια στροφή στις αξίες του νέου ελληνικού πνεύματος.