Επιπτώσεις της χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών στην καθημερινή ζωή των εφήβων - Κολιόπουλος, Νίκος; Κορκιδάκης, Γιάννης; Koukleris, Matthaios; Κωνσταντινίδη, Νικολέττα; Μαρατσίνος, Κωνσταντίνος; Μπότου, Αλεξάνδρα; Στρωματιά, Χριστίνα (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Το θέμα της εργασίας αφορά στις επιπτώσεις της χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, tablets, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές) στην καθημερινή ζωή των εφήβων. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση της χρήσης αυτών των συσκευών, με δυνητικές συνέπειες σε ένα μεγάλο πλήθος παραγόντων από τους οποίους εξαρτάται η σχολική επίδοση. Στην παρούσα μελέτη εξετάζουμε τις επιπτώσεις στη μνήμη, στην ποσότητα και ποιότητα του ύπνου, στις διατροφικές συνήθειες και στον χρόνο άθλησης μαθητών/τριών Γυμνασίου – Λυκείου. Τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση πάνω στην ορθή εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως η πρόσφατη υγειονομική κρίση, που οδήγησε σε μαζική χρήση μεθόδων τηλεκπαίδευσης.