TI EINAI Η GEN Z; ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ - Παπαναστασίου, Ειρήνη; Φραγκάκη, Κατερίνα; Τζέη, Αθηνά; Τσιρώνη, Ελένη (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Η παρουσίασή μας αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της γενιάς Ζ. Περιλαμβάνει τις ημερομηνίες στις οποίες ορίζεται η προκείμενη γενιά και τον πληθυσμό της σε σχέση με τον παγκόσμιο πληθυσμό. Δίνεται έμφαση στη σχέση της με την τεχνολογία («ψηφιακοί ιθαγενείς»), ενώ ταυτόχρονα παρεμβάλλονται εικόνες και στατιστικά. Επιπλέον, παρουσιάζονται χαρακτηριστικά της σε σχέση με τους millennials ή αλλιώς Gen Υ, δηλαδή την γενιά πριν την γενιά Ζ. Τα κριτήρια σύγκρισης των δύο γενεών είναι οι ιδεολογίες τους, ειδικά σε σχέση με την πανδημία και τον ρατσισμό, η σχέση τους με την εκπαίδευση, η σταθερότητά τους και η επιρροή από τους γονείς τους.