Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ - Μπίρταχα, Ιωάννα; Τασιόπουλος , Φίλιππος; Τσώλη, Ζένια (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Το σώμα μας, όπως συμβαίνει με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, αποτελείται από μικροσκοπικές δομές, τα κύτταρα. Κάθε κύτταρο «χτίζεται» από οργανικά μόρια που έχουν ως βάση το άτομο του άνθρακα. Ένα τέτοιο άτομο είναι από μόνο του ικανό να διηγηθεί όλη την ιστορία του κόσμου μας. Στην παρούσα εργασία εξετάζουμε αν η αλληλουχία γεγονότων που οδήγησε στη δημιουργία των ατόμων άνθρακα και η οποία ερμηνεύεται, καθορίζεται και επιβάλλεται από τους φυσικούς νόμους και τις φυσικές σταθερές θα μπορούσε να μην είχε συμβεί αν οι φυσικοί νόμοι και οι παγκόσμιες σταθερές απείχαν ελάχιστα από τη μορφή και τις τιμές που έχουν. Επιχειρούμε ταυτοχρόνως να απαντήσουμε στο προαιώνιο ερώτημα του κατά πόσο η ύπαρξή μας είναι τελικά τυχαία ή προϊόν μιας καλά ενορχηστρωμένης διαδικασίας.