ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ - Δημαράκη, Μαρία Ελένη; Δημοπούλου, Κατερίνα; Θανοπούλου, Μαρία (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο και τις συνέπειες που αυτός είχε στην διαμόρφωση της ιατρικής της σύγχρονης εποχής. Ήταν ο πρώτος πόλεμος στον οποίο ενσωματώθηκαν νέες πολεμικές μέθοδοι με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί θάνατοι αλλά και τραυματισμοί οι οποίοι οδήγησαν σε καινούριες ιατρικές ανακαλύψεις.