Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ - Δεμέστιχα, Έλλη; Καραδήμου, Μαρία; Δακτυλίδη, Μαριέττα; Γουλιερμή, Τζωρτζίνα (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Σαν ομάδα αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα «Η θέση της γυναίκας με το πέρασμα των χρόνων». Πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με την εξέλιξη της θέσης του γυναικείου φύλου από την αρχαία Ελλάδα ως το σήμερα. Αρχικά, θα αναλύσουμε τον ρόλο της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα, στην Αθήνα και τη Σπάρτη. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουμε τη θέση της γυναίκας στον 20ο αιώνα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα, με τη βοήθεια ερευνητικών δεδομένων. Συγκρίνοντας τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα και σήμερα θα παρουσιάσουμε τα συμπεράσματά μας.