Στρατηγικές μελέτης - Ίτσιου, Ίρις; Γονιδάκη, Έμιλυ; Ιωσηφίδη, Έλενα; Δημητράκα, Μαρίνα (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Η εργασία μας αποσκοπεί στην καταγραφή των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι μαθητές του Λυκείου, όταν διαβάζουν για το σχολείο. Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνομήλικοί μας μέσω ενός ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν στους συμμαθητές μας. Στη συνέχεια, καταγράψαμε τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία περιλαμβάνονται παράγοντες όπως το άγχος, η διαχείριση του χρόνου και η απόσπαση της προσοχής κατά τη διάρκεια της μελέτης. Με βάση τα αποτελέσματα προτείνουμε διαφορετικούς τρόπους διαβάσματος στον κάθε τύπο μαθητή. Με λίγα λόγια, η ομάδα μας στοχεύει να περιορίσει τη μόνιμη αυτή ανησυχία των μαθητών για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και να τους προσφέρει ποικίλους τρόπους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την επίτευξη των στόχων τους.