Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - Μπίνης, Δημήτρης; Μιχαηλίδης, Θάνος; Ναούμ, Αλέξανδρος; Παπαηλιού, Σταύρος (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Είναι αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ερευνητές ασχολούνται με την πιθανή μεγάλη έξοδο της ανθρωπότητας από τη γη και τις πιθανότητες μελλοντικής κατοίκισης του Άρη. Είναι όμως εφικτή αυτή η μετακίνηση; Και αν ναι, πώς? Πολλοί ερευνητές και μελετητές έχουν αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο πώς θα επιτευχθεί αυτή η μεγάλη έξοδος. Εμείς λοιπόν έχοντας συγκεντρώσει όλες αυτές τις αναρίθμητες αλλά παράλληλα έγκυρες πληροφορίες, θα τοποθετηθούμε πάνω στο θέμα. Θα παρουσιάσουμε τα χαρακτηριστικά του πλανήτη Άρη, στοιχεία σχετικά με την προετοιμασία για την αποστολή κατοίκησης και τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει εφικτή η κατοίκηση του πλανήτη.