Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στο τομέα της Εγκληματικότητας - Μικρός, Κωνσταντίνος; Παναγιωτόπουλος, Νικόλας; Νικολαδός, Παναγιώτης (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) είναι μία από τις τεχνολογικές καινοτομίες της εποχής μας. Η παρούσα εργασία εστιάζει στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Για να εξυπηρετήσουμε τον σκοπό της εργασίας μας , αντλήσαμε πληροφορίες από τον καθηγητή Υπολογιστικής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa του Κατάρ κ. Γεώργιος Μικρό, o οποίος είναι εξειδικευμένος στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στην εργασία αναλύονται οι εφαρμογές της ΤΝ στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αξιοποίησης της ΤΝ.