Ανθρώπινα Δικαιώματα - Παπανικολάου, Μαρία-Κωνσταντίνα (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δικαιώματα τα οποία έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως, απλά και μόνο επειδή υπάρχουν. Αυτά τα δικαιώματα αντιστοιχούν σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως της εθνικότητας, του φύλου, του χρώματος, της θρησκείας, της γλώσσας, ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού του ατόμου τους. Τα δικαιώματα αυτά ποικίλλουν, ξεκινώντας από τα πιο βασικά, όπως είναι το δικαίωμα της ζωής – ύπαρξης, της σίτισης, και της στέγης, έως το δικαίωμα για εργασία, δωρεάν περίθαλψη , εκπαίδευση και πολλά άλλα. Στην εργασία αυτή θα παρουσιαστεί η συμβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.