«Εὖ ἀγωνίζεσθαι» - Γκίνης, Ερμής; Ιωαννίδης, Λευτέρης; Τριανταφύλλου, Χριστιάνα (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Η έννοια του «εὖ ἀγωνίζεσθαι» αναφέρεται στη δίκαιη και ηθική συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες. Ιστορικά, αυτή η αρχή έχει ρίζες στην αρχαία Ελλάδα και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα διεθνώς μέσα από βασικές αρχές και αξίες. Οι θετικές συνέπειες του «εὖ ἀγωνίζεσθαι» περιλαμβάνουν την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, την ηθική ανάπτυξη και τη δημιουργία κοινωνικών δεσμών. Αντίθετα, η απουσία του οδηγεί σε απαξίωση των ανθρώπινων σχέσεων και ηθική παρακμή. Τέλος, η εργασία υπογραμμίζει τη σημασία του «εὖ ἀγωνίζεσθαι» μέσα από παραδείγματα και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διατήρηση αυτής της αρχής ενισχύει την κοινωνική συνοχή και προσφέρει θετικά πρότυπα για όλους.