Ζώνη ασφαλείας και Τεχνητή Νοημοσύνη - ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ , ΕΡΣΗ; ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ; ΜΑΡΚΟΥ, ΒΑΣΙΑ (Open Schools Journal for Open Science, 2024)
Με την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα τεχνούργημα αξιοποιώντας τις πλακέτες Arduino, HuskyLens και την τεχνητή Νοημοσύνη. Το τεχνούργημα που δημιουργήσαμε αναγνωρίζει εάν ο οδηγός ενός οχήματος φοράει ή όχι ζώνη. Προγραμματίσαμε τις πλακέτες σε γλώσσα C/C++ και δημιουργήσαμε μία διάταξη που ενημερώνει τον οδηγό ότι δεν φοράει τη ζώνη του.