Κρυπτογραφώντας τα προσωπικά δεδομένα - Δελιακίδου, Θεοδώρα; Επιβλέπουσα εκπαιδευτικός, Κηπουρού Μάλαμα (Open Schools Journal for Open Science, 2025)
Η παρούσα εργασία ασχολείται με τον τρόπο κρυπτογράφησης των δεδομένων που καταγράφονται σε ένα προσωπικό ημερολόγιο, καθώς και αυτών που ανταλλάσσονται σε συνομιλίες μεταξύ φίλων. Η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα αποτελούν ένα από τα κύρια κίνητρα για την επιλογή αυτού του θέματος. Η προστασία προσωπικών δεδομένων, είτε πρόκειται για καθημερινές σκέψεις σε ένα ημερολόγιο είτε για μηνύματα που ανταλλάσσονται μεταξύ δύο ατόμων, είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας. Το αρχικό ερέθισμα για τη συγγραφή της εργασίας ήταν η ανάγκη διερεύνησης τεχνικών και εργαλείων που εξασφαλίζουν την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα αυτών των πληροφοριών.