Μπορεί το μοντέλο της αντίστροφης τάξης να εφαρμοστεί στο μάθημα των Μαθηματικών; Απόψεις και εμπειρίες εκπαιδευτικών - Ρίζος, Ιωάννης; Νίνου, Γαρυφαλλιά; Ασβεστοπούλου, Νεφέλη (Παιδαγωγικός Λόγος, 2024)
Η εργασία εστιάζει στη διερεύνηση των απόψεων και την καταγραφή των εμπειριών 38 Ελλήνων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την αξιοποίηση του διδακτικού μοντέλου της αντίστροφης τάξης στο μάθημα των Μαθηματικών. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν με διαδικτυακά ερωτηματολόγια και ημιδομημένες συνεντεύξεις, και αναλύθηκαν στο πλαίσιο της υπάρχουσας βιβλιογραφίας και των πρόσφατων σχετικών εμπειριών των συγγραφέων. Η έρευνα αποκαλύπτει σύγχυση των συμμετεχόντων γύρω από το τι είναι και πώς μπορεί να αντιστραφεί η τάξη, φωτίζει μέσα από το πρίσμα των δασκάλων και των καθηγητών τα πλεονεκτήματα και τους ανασταλτικούς παράγοντες αξιοποίησης της μεθόδου, υποδεικνύει την ανάγκη για στήριξη των εκπαιδευτικών και, τελικά, μπορεί να φανεί χρήσιμη στους υπεύθυνους χάραξης της εκπαιδευτικής πολιτικής.