Ο ναός της Παναγίας Οδηγήτριας (;) στον Αρχάγγελο Πρεβέζης (1785) Σύντομη περιγραφή και αποτίμηση - Καραλής Ηλίας; Κουτρόπουλος Γρηγόριος Χ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2019)
Η εργασία των Καραλή-Κουτρόπουλου, αναφέρεται σε ερειπωμένο ναό του 18ου αιώνα, που βρίσκεται στο χωριό Αρχάγγελος Πρέβεζας. Μολονότι πρόκειται για ιδιαίτερα αξιόλογο μνημείο, ο ναός μέχρι σήμερα δεν έχει αποτελέσει το αντικείμενο ειδικής μελέτης. Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι διττός, αφενός να αποτυπώσει και να τεκμηριώσει όσα περισσότερα αρχικά στοιχεία σώζονται ακόμη στο μνημείο λαμβάνοντας υπόψιν τις εγγενείς δυσκολίες μελέτης του, αφετέρου να επεξεργαστεί αυτά τα στοιχεία και να προβούν σε συμπερασματικές προτάσεις, καθώς ο ναός παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον για την Ιστορία της Αρχιτεκτονικής και της Τέχνης.