Εκλογή προξενικών αρχών της Βενετίας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας κατά τον 18ο αιώνα: Δικαιοδοσία – καθήκοντα - Βέτσιος Ελευθέριος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2019)
Η παρούσα εργασία στηρίζεται σε αρχειακό υλικό που αντλήθηκε από το Κρατικό Αρχείο της Βενετίας (Archivio di Stato di Venezia) και περιλαμβάνει τις «Commissioni», δηλαδή τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα, που ανέλαβαν πρόξενοι της Βενετίας σε κάποιες τουρκοκρατούμενες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα.