Εκκλησιαστική πολυφωνία στην Πρέβεζα (20ός και 21ος αι.) - Θάνος Νεκτάριος Ν. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2019)
Η γειτνίαση της Πρέβεζας με τα Επτάνησα και τη δυτικότροπη μουσική τους παράδοση αλλά και οι τάσεις της εποχής, που ήθελαν την εναρμόνιση της παραδοσιακής (βυζαντινής) ψαλτικής, αποτυπώνονται σε τέσσερις χορωδιακές προσπάθειες κατά τον παρελθόντα και μία κατά τον παρόντα αιώνα.