Το χαμάμ του Αλή πασά στην Πρέβεζα - Σαρρή Βασιλική Παρασκευάς; Σαρρή Ελισάβετ Παν. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2017)
Η έρευνα της ιστορίας και η μελέτη της αρχιτεκτονικής του οθωμανικού λουτρού του Αλή πασά στην Πρέβεζα αποτέλεσε μέρος της «Μελέτης Ανακαίνισης-Βελτίωσης του κτιρίου των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Πρέβεζας» που διεξήχθη το 2015 από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Βασιλικής Σαρρή. Στο πλαίσιο της μελέτης κρίθηκε αναγκαία η σύνταξη ειδικής συμπληρωματικής μελέτης αποκατάστασης για τον οθωμανικό πυρήνα, ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στις εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών. Το αντικείμενο της μελέτης, ο οθωμανικός πυρήνας αναφερόμενο ως το χαμάμ του Αλή πασά των Ιωαννίνων, αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα οθωμα- νικής αρχιτεκτονικής, η ίδρυση και η λειτουργία του οποίου είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης της Πρέβεζας.