Κατερίνα Γώγου: η προφητική ματιά μιας «καταραμένης ποιήτριας» - Κοψάρης Κοσμάς (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2019)
Στο συγκεκριμένο άρθρο, ύστερα από μια σύντομη ερμηνευτική ανά- γνωση πολλών ποιημάτων της Κατερίνας Γώγου, όπου θα φανεί η δι- εισδυτική κοινωνική ματιά της σε ζητήματα που αφορούν στη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο ανδροκρατούμενο κόσμο, την καταπίεση που η κάθε γυναίκα υφίσταται, τη στάση της κοινωνίας απέναντι σε τραβεστί και ομοφυλόφιλους, την ανεργία σε συνδυασμό με το ταξικό χάσμα, την ιδεολο- γική αλλοίωση, θα γίνει ειδική αναφορά περαιτέρω σε ένα ποίημά της με θέμα τη δολοφονία του Παζολίνι.