Το Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα Πρέβεζας. Ιστορική αναδρομή - Ζιώγας Ιωσήφ Ε.; Νταλαούτης Σπυρίδων; Τσουμελέκας Δημήτριος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Στο παρόν άρθρο παρουσιάζεται η ογδοντάχρονη πορεία του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα σημαντικές πτυχές του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής των Συρρακιωτών κατοίκων του.