Ψαλτικές μορφές της Πρέβεζας - Θάνος Νεκτάριος Ν. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Γεγονός είναι πως η ψαλτική και οι θεράποντές της, οι ψάλτες, αποτελούν σημαντική, μάλλον καθοριστική συνιστώσα της λειτουργικής και αισθητικής ευπρέπειας των εκκλησιαστικών ακολουθιών, αφού με τη φωνή και τη μουσική τους κατάρτιση είναι σε θέση να οικοδομήσουν –αλλά δυστυχώς και να αποδομήσουν– τη λειτουργική σύναξη. Από την άποψη αυτή είναι κοινό και επιτακτικό χρέος όλων η ευγνωμοσύνη προς όσους ψάλτες δημιουργούν με το μουσικό τους ύφος και ήθος τις προϋποθέσεις που βοηθούν τον πιστό να συμμετέχει απερίσπαστος στα λειτουργικά δρώμενα της Εκκλησίας.