Τα επαγγελματικά σωματεία της Πρέβεζας από την απελευθέρωση μέχρι το 1950 - Κολιός Δημήτριος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Η παρούσα μελέτη παρουσιάζει μέσα από το Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Πρέβεζας τα επαγγελματικά σωματεία της Πρέβεζας, τα οποία συστάθηκαν μετά την απελευθέρωση της Πρέβεζας το 1912 μέχρι την πρώιμη Μεταπολεμική περίοδο, δηλαδή ως το 1950, με βάση τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Πρέβεζας.