Η παράσταση της πολιορκίας της Πρέβεζας και της Βόνιτσας από τον στρατάρχη von der Schulenburg - Καρκαζής Μίλτος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Μετά την επιτυχημένη άμυνα του κάστρου της Κέρκυρας το 1716, ο στρατάρχης Johann Matthias von der Schulenburg (1661-1747), αρχηγός των βενετσιάνικων μισθοφορικών στρατευμάτων, αντεπιτέθηκε στις παράκτιες τουρκικές θέσεις. Στα 1717 προσέγγισε τα κάστρα της Πρέβεζας και της Βόνιτσας.