Έκθεσις του ταγματάρχου (ΜΧ) Σπηλιάδου Παναγιώτου διά την μάχη της Νικοπόλεως - Αρταβάνης Πέτρος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2021)
Στο παρόν άρθρο παρουσιάζεται η αναφορά του διοικητού του αποσπάσματος που συνετέλεσε στην απελευθέρωση της Πρεβέζης, αφού προηγήθη η παρά τα ερείπια της αρχαίας Νικοπόλεως μάχη, που έστεψε με δάφνες τα Ελληνικά Όπλα. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι, " Έχω την εντύπωσιν ότι με την αναφοράν αυτήν του διοικητού του αποσπάματος ταγματάρχου του Μηχανικού (ΜΧ) Σπηλιάδου Παναγιώτου δίδεται πλέον μία ολοκληρωμένη εικών μετά και την αναφοράν του διοικητού του ΙΙΙου Τάγματος του 15ου Εφέδρου Πεζικού Συντάγματος, ταγματάρχου του Πεζικού (ΠΖ) Δούλη Δημητρίου, την οποίαν με ιδιαίτερον τρόπον επεμελήθη και επαρουσιάσεν ο ακαταπόνητος «περί τα της Πρεβέζης» πρόεδρος του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις κ. Καράμπελας Νικόλαος το 1992 εις το ανά χείρας περιοδικόν".