Αξιοβίωτη διαχείριση λιμναίων υδατικών συστημάτων: Η περίπτωση της λίμνης Ζηρού - Γιαννούλης Νικόλαος Δ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Η λίμνη Ζηρού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο, αποτελεί ακόμη ένα αξιόλογο υδάτινο οικοσύστημα της χώρας και μια από τις βαθύτερες φυσικές λίμνες του ελλαδικού χώρου. Διαθέτει ιδιαίτερο φυσι- κό κάλλος και πλούσια και ποικίλη χλωρίδα και πανίδα. Το φυσικό περιβάλ- λον της λίμνης είναι ιδιαίτερα αξιόλογο τόσο από οικολογική άποψη όσο και από την άποψη του τοπίου και της αισθητικής