Το κλείσιμο των ναών στα 1890 - Σοφοπούλου Βούλα Γ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
Το άρθρο αναφέρεται στον σταδιακό περιορισμό των προνομίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο τέλος του 19ου αιώνα, μέσα από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας της εποχής που κυκλοφορούσε ευρέως στην Αθήνα, με τίτλο "Εφημερίς".