Αλή Πασάς και Πρέβεζα κατά την πρώτη και δεύτερη κατάκτησή της (από πληροφορίες πράξεων των τότε συμβολαιογράφων της) - Μπέτσος Οδυσσέας (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
Ιστορικά γεγονότα για την πρώτη και δεύτερη κατάκτηση της Πρέβεζας από τον Αλή Πασά βάσει συμβολαιογραφικών πράξεων των δύο περιόδων