Μια πειρατεία στο τέλος του 19ου αιώνα - Τζούρος Αλέξανδρος Γεωρ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
αναφορά στην κοινωνική δομή, τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την οικονομική ζωή της Πρέβεζας στα τέλη του 19ου αιώνα