Αρκάδιος Λευκός - Παπαΐωάννου Μ.Μ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
Βιογραφικό σημείωμα για τον κρητικό συγγραφέα Αρκάδιο λευκό Γεννήθηκε το 1905 στο Ρέθυμνο κι ήταν Μεσσηνιακής Καταγωγής. Έγραφε με ψευδώνυμο και κυκλοφόρησε τα μυθιστορήματά του και τις νουβέλες του μόνος του. Του απενεμήθη το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1970 κι ανήκε στη λογοτεχνική «γενιά του ‘30».