"Τα προβλήματα περί την ίδρυση της μεσαιωνικής Πρέβεζας. Μια νέα εκδοχή" - Σαββίδης Αλέξης Γ.Κ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 1991)
Άρθρο πραγματεύεται το θέμα της ίδρυσης της πόλης της Πρέβεζας κατά την περίοδο του Μεσαίωνα.