Αφιέρωμα στη μνήμη των πρακτικών λαϊκών οργανοπαιχτών της Πρέβεζας - Ακρίδας Θεόδωρος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Νικοπόλεια 90", αφιερώθηκε μια βραδιά στους πρακτικούς λαΪκούς οργανοπαίκτες της Πρέβεζας. Η εκδήλωση αυτή που είχε πλατειά λαϊκή απήχηση διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 1990. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής πραγματοποιήθηκε ομιλία του μουσικολ΄όγου Θεόδωρου Ακρίδα για τους πρακτικούς οργανοπαίκτες και το έργο τους γενικά, με εκτενέστερη αναφορά στους Νίκο Τζάρα, Βασίλη Μπεσίρη ή Τουρκοβασίλη και Τάκη Τζέμο.