Η εμπορική κίνηση στο λιμάνι της Πρέβεζας (1811-1813): Μελέτη βασισμένη στην εμπορική και προξενική αλληλογραφία των αδελφών H. και F. Pouqueville - Καρανάτσης Κωνσταντίνος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: "Η Ιστορία της Πρέβεζας" που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα τον Σεπτέμβριο 1989. Το άρθρο αυτό φιλοδοξεί να "αναγνώσει" τις καταστάσεις εισαγωγών-εξαγωγών των αδελφών H. και F. Pouqueville από το λιμάνι της Πρέβεζας την περίοδο 1811-1813.