Η Κοινότητα στον αστικό χώρο: Αντιστάσεις και λειτουργίες. Η περίπτωση των Συρρακιωτών της Πρέβεζας - Αυδίκος Βαγγέλης (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Το άρθρο αποτελεί ανακοίνωση που ο συγγραφέας έκανε στην ημερίδα με τίτλο "Η ελληνική κοινότητα" και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με αφορμή τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του. Η διατύπωση του τίτλου της ανακοίνωσης είναι τέτοια, που επιβάλλει τη διευκρίνηση των δύο κυρίαρχων εννοιολογικών κατηγοριών, της κοινότητας και του αστικού χώρου. Η ενέργεια αυτή θα φωτίσει και τη σχέση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες και παράλληλα θα διευκολύνει τη διαπραγμάτευση του θέματος.