Η Επίδραση των πολιτικών και στρατιωτικών γεγονότων της περιόδου 1860-1876 στη ζωή της Πρέβεζας: (μια αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών από τα αρχεία του Ρωσικού υποπροξενείου Πρέβεζας) - Χατζηαθανασίου Αγγελική (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Το άρθρο αυτό αποτελεί ανακοίνωση της Αγγελικής Χατζηαθανασίου, στο Α’ Διεθνές Συμπόσιο για την Ιστορία της Πρέβεζας (ΠΡΈΒΕΖΑ 22-24 Σεπτεμβρίου 1989). Πηγή της ανακοίνωσης αυτής αποτέλεσαν τα αρχεία του Ρωσικού Υποπρεξενείου της Πρέβεζας. Πρόκειται για μια σειρά από έγγραφα που απευθύντονατι κυρίως προς το Ρωσικό Προξενείο Ιωαννίνων αλλά και προς τις τοπικές Οθωμανικές αρχές.