Η Πρέβεζα κατά την κρίση του ανατολικού ζητήματος 1875-1881 - Λουκάτος Σπύρος Δ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Το άρθρο αυτό αποτελεί ανακοίνωση της Αγγελικής Χατζηαθανασίου, στο Α’ Διεθνές Συμπόσιο για την Ιστορία της Πρέβεζας (ΠΡΈΒΕΖΑ 22-24 Σεπτεμβρίου 1989). Για την σύνταξη της ανακοίνωσης αυτήςο αρθρογράφος ερεύνησε και μελέτησε ορισμένες μόνο αρχειακές πηγές και ελληνικές προξενικές εκθέσεις από τις οποίες άντλησε σημαντικά στοιχεία προσέγγισης της ιστορίας της Πρέβεζας.