Η αποτύπωση των ιστορικών και κοινωνικών γεγονότων στην ονοματοθεσία των οδών της Πρέβεζας - Αυδίκος Βαγγέλης (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Το παρόν άρθρο αποτελεί ανακοίνωση του Βαγγέλη Αυδίκου στο Α’ Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο για την Ιστορία της Πρέβεζας (Πρέβεζα 22-24 Σεπτεμβρίου 1989). Η ονοματοθεσία των οδών είναι αστικό φαινόμενο, παράγωγο δηλ. της οργάνωσης του αστικού χώρου και αποτελεί προιόν συνθετότερων σχέσεων που αναπτύσσονται στην πόλη. Αποτελεί συστατικό στοιχε΄΄ιο της ιστορίας της πόλης η οποία "είναι η ιστορία των ανθρώπων της, των σπιτιών της και των χώρων της"